X 
Transnistria stiri: 1346
Eurovision stiri: 498

De anul viitor, maternitățile din Moldova vor efectua screeningul tuturor nou-născuților

2 dec. 2023,, 10:30   Societate
3445 0

Din anul 2024 maternitățile din țară vor efectua screeningul tuturor nou-născuților pentru depistarea timpurie a maladiilor, a comunicat astăzi ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Începînd de anul viitor, va fi introdus și sistemul electronic e-rețetă pentru medicamentele compensate, acțiune care va reduce din numărul de deplasări a pacienților la diferiți medici, a subliniat Ala Nemerenco, transmite radiomoldova.md.

„În acest an vor fi anunțate în premieră acțiuni noi care vor face parte din programul unic de asigurări medicale. Va fi oferită posibilitatea pacienților de a alege serviciile spitalicești planificate cu excepția celor de urgență în instituțiile pe care le preferă cu excepție celor terțiare. Astfel, anul va merge după pacient și nustrict doar acolo unde pacientul locuiește. Cu anumite sectoare vom lărgi lista medicamentelor și dispozitivelor compensare. De asemenea cu accent pe boli rare și copii”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Amintim că, ieri, Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2024.

Potrivit documentului, cheltuielile în anul viitor vor constitui peste 15 miliarde de lei, aceeași sumă fiind prevăzută și la capitolul venituri.

5
1
1
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?