COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Daune de peste jumătate de milion de lei, cauzate unei renumite companii de asigurări din Moldova

Daune de peste jumătate de milion de lei, cauzate unei renumite companii de asigurări din Moldova

Un fost angajat al unei companiei de asigurări, dar și administratorii unor agenți economici sînt cercetați penal pentru abuz în serviciu.

Aceștia sînt bănuiți că ar fi organizat o schemă frauduloasă prin care au cauzat daune considerabile companiei de asigurări, care se cifrează la 550 de mii de lei.

Potrivit CNA, schema a funcționat în felul următor: pe parcursul perioadei 2017-2018, agentul de asigurări ar fi încheiat din numele companiei trei contracte de asigurare cu cîțiva agenți economici, între care o bancă comercială și o uzină. Instituția nu a făcut public numele companiei de asigurări.

Cunoscînd că pe piața asigurărilor funcționează așa-zișii intermediari sau companii care aduc clienți agențiilor de asigurări, fostul angajat a creat fictiv două companii și le-a inclus în Registrul agenției de asigurări. Astfel, pentru serviciile lor, intermediarii au încasat ilegal din contul agenției de asigurări 25 la sută din valoarea contractelor sau 550 de mii de lei.


Informația despre schema menționată a fost oferită CNA de către compania de asigurări care a depistat frauda în urma unui audit intern. Ofițerii CNA au pornit o urmărire penală în acest caz pentru abuz în serviciu, iar zilele acestea au efectuat percheziții la sediul intermediarilor și la domiciliul fostului angajat al companiei de asigurări.

În urma perchezițiilor, fostul agent de asigurări a fost escortat pentru audieri, iar ulterior a fost reținut pentru 72 de ore. De asemenea, au fost audiați și administratorii firmelor intermediare care s-au dovedit a fi persoane interpuse care ar fi acționat în interesul agentului de asigurări. La fel, au fost chestionați și reprezentanții băncii și uzinei care au declarat că au semnat contractele de asigurare direct cu compania și nicidecum prin intermediari.

Prin urmare, dacă va fi găsit vinovat, agentul riscă pînă la trei ani de închisoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load