TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Datoriile față de angajații "CFM" cresc, administrația nu întreprinde nimic

Datoriile salariale față de angajații Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova" cresc. Astfel, dacă mai devreme datoriile salariale față de ei erau pentru trei luni, acum acestea au crescut pînă la patru luni. În același timp, administrația întreprinderii de stat "CFM" continuă să nu întreprindă nimic, în ciuda promisiunilor anterioare de a găsi soluții pentru stingerea integrală a datoriilor.

Despre aceasta pentru Noi.md au declarat reprezentanții întreprinderii de Stat "CFM", precizînd că la începutul lunii aprilie au primit salariul abia pentru luna noiembrie a anului trecut.

"Astfel, dacă mai devreme conducerea întreprinderii ne datora salariul pentru trei luni, acum ne datorează deja pentru patru. În același timp, actualul director general al Întreprinderii de Stat "CFM" nu ia măsurile promise pentru a găsi soluții cît mai curând posibil pentru rambursarea integrală a tuturor restanțelor salariale, nu duce o activitate corespunzătoare, pentru ca societatea să poate cîștiga mijloace suplimentare atît de necesare", a spus angajații companiei, care au dorit să rămînă anonimi.
Menționăm că anterior a fost anunțat un concurs pentru funcția de Director general al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", iar cei care doresc pot depune dosarul pentru participarea la concurs pînă la 16 aprilie 2021, ora 16:00.

Totodată, Directorul Interimar al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", Adrian Onceanu, nu și-a depus deocamdată cererea de demisie.

Angajații Întreprinderii de Stat "Calea Ferată din Moldova", care nu au primit salariul de trei luni, au organizat numeroase proteste în teritoriu, dar și în fața clădirii Parlamentului Republicii Moldova din Centrul Chișinăului, cerînd achitarea restanțelor la plata salariilor.


Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de situația critică în care s-a pomenit compania din cauza iresponsabilității conducerii, precum și au cerut demisia directorului interimar Adrian Onceanu.

Printre altele, feroviarii au solicitat măsuri la nivel de stat pentru achitarea datoriilor și salariilor cît mai curînd posibil, cu compensații pentru pierderile rezultate din neplata salariilor pentru 2015-2021.

Amintim că Parlamentul a creat o comisie specială pentru a analiza situația financiară și economică la Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" și rezultatele activității industriei transportului feroviar în ultimii 10 ani. Comisia de anchetă formată din 10 membri va implica în activitatea sa toate agențiile guvernamentale responsabile, va asculta părțile interesate și va prezenta Parlamentului un raport privind rezultatele și concluziile anchetei în termen de 90 de zile.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load