Date ştiinţifice şocante despre familiile de homosexuali

Date ştiinţifice şocante despre familiile de homosexuali

Cum vor creşte copiii educaţi de homosexuali? Răspunsul la această întrebare deja de mulţi ani îi frămîntă pe toţi.

Adepţii cuplurilor de acelaşi sex afirmă că pentru copii nu contează dacă au mamă şi tată sau dacă sînt crescuţi de doi bărbaţi sau două femei. Organizaţiile religioase şi cele pro-familie, precum şi mai mulţi psihologi strigă în gura mare că copiii crescuţi în atmosfera relaţiilor homosexuale vor fi implicit traumatizaţi psihologic şi nu vor fi integri.

Dar, deoarece legalizarea cuplurilor de acelaşi sex şi, cu atît mai mult, a «căsătoriilor» a început relativ recent, pînă nu demult nu au existat temeiuri pentru încheieri ştiinţifice obiective. Din simplul motiv că încă nu a crescut generaţia acestor copii.

Însă în toamna anului 2010, Mark Regnerus, doctor în sociologie, profesor la Universitatea Texas din Austin (SUA), şi-a început renumitul studiul pe tema „Prin ce se deosebesc copiii ai căror părinţi sînt în relaţii de acelaşi sex”.

Savantul şi-a încheiat studiul într-un an şi jumătate – în 2012. Totuşi analiza datelor continuă şi în prezent – acestea sînt accesibile tuturor savanţilor interesaţi, datorită Consorţiului interuniversitar de cercetări politice şi sociale al Universităţii din Michigan.

Consecinţe şocante

La studiu au participat 3000 de respondenţi maturi ai căror părinţi erau în relaţii de acelaşi sex. În final datele obţinute s-au dovedit a fi cu adevărat şocante. Însă acestea erau previzibile. Dar totuşi, pentru prima dată acest fapt a fost demonstrat de către savanţii unei universităţi cu renume, iar rezultatele au fost publicate în ziarul nu mai puţin notoriu «Social Science Research».

Numărul mare de boli venerice. În datele publicate se comunică că 25% dintre discipolii părinţilor homosexuali au suferit sau suferă de boli venerice – din cauza modului de viaţă specific. Pentru comparaţie, numărul semenilor infectați din familii heterosexuale este fixat la nivelul de 8%.

Incapacitatea de a menţine fidelitatea în familie. Iată şi cauza acestui nivel de infectare. Cei care au fost educaţi de părinţi homosexuali au o atitudine mai loială faţă de infidelitate – 40%. Un indicator similar de loialitate faţă de infidelitate printre cei care au crescut în familii heterosexuale este de 13%.

Probleme psihologice. Următorul fapt şocant – 24% dintre copiii mari din ”familiile” formate cu cupluri unisex şi-au planificat recent suicidul. Pentru comparaţie – nivelul acestor dispoziţii printre copiii crescuţi în familii normale este de 5%. Oamenii educaţi de părinţi homosexuali se adresează mai frecvent la psihoterapeuţi decît cei proveniţi din familii normale – 19% faţă de 8%.

Acest lucru nu e de mirare. Or, 31% dintre cei educaţi de o mamă lesbiană şi 25% crescuţi cu tată homosexual au fost impuşi să întreţină relaţii sexuale împotriva voinţei lor (inclusiv din partea părinţilor). În cazul familiilor heterosexuale, despre asemenea cazuri au comunicat doar 8% dintre respondenţi.

Vulnerabilitatea social-economică. 28% dintre copiii crescuţi în familii cu mamă lesbiană sînt şomeri. Printre cei din familiile normale acest nivel este de doar 8%.

69% dintre cei care au avut mamă lesbiană şi 57% dintre cei cu tată homosexual au comunicat că în trecut familia lor beneficia de alocaţii de la stat. Printre familiile normale, acest lucru este actual doar în 17% dintre cazuri. Iar 38% dintre cei care au crescut cu mamă lesbiană pînă în prezent trăiesc din alocaţii de stat, doar 26% au un job full time. Printre cei care au avut tată homosexual, doar 34% în prezent au un loc de muncă full time. Pentru comparaţie, doar 10% dintre cei crescuţi în familii heterosexuale trăiesc din alocaţii, iar jumătate sînt angajaţi cu salariu complet.

Dereglîri ale identificării sexuale. Și la final – cifre care distrug definitiv mitul că educarea într-o familie unisex nu influenţează orientarea sexuală a copilului matur. Aşadar, dacă tata sau mama aveau relaţii homosexuale, atunci doar 60-70% dintre copii se numesc complet heterosexuali. La rîndul lor, peste 90% dintre oamenii care au crescut în familii tradiţionale se identifică drept heterosexuali.

Tentativa de a-i închide gura lui Regnerus

Este remarcabil faptul că atunci cînd Mark Regnerus pregătea spre publicare datele obţinute, împotriva lui a fost lansată o campanie informaţională agresivă. Activiştii LGBT cereau să nu fie admisă publicarea rezultatelor studiului. Cei mai înfierbîntaţi au lansat calomnii, numindu-l pe Regnerus escroc şi şarlatan, cereau demiterea profesorului de la Universitatea din Texas. Chiar şi mulţi dintre savanţi s-au avîntat împotriva colegului lor.

Atunci Universitatea a studiat minuţios toate acuzaţiile şi a analizat toate datele obţinute de Regnerus. În mod separat a fost verificată şi metodologia studiului. Într-un final, Universitatea a confirmat că lucrarea ştiinţifică este de o calitate înaltă şi corespunde cerinţelor academice.

Jurnaliştii de la portalul «Все Новости» („Toate știrile”) au luat legătura cu profesorul Mark Regnerus, pentru a clarifica situaţia.

Cine şi în ce scop a pus la îndoială studiul Dvs.? Cine a efectuat ancheta şi la ce concluzie a ajuns comisia?

Din cîte înţeleg, vă interesează precedentul cu studiul desfăşurat aici, la Universitatea din Texas, privind respectarea de către mine a eticii ştiinţifice. Decizia de a desfăşura această anchetă a fost luată după ce un activist şi blogger din New York a depus o plăngere, în care afirma că eu am încălcat etica ştiinţifică. Secţia de cercetări ştiinţifice a universităţii a desfăşurat o anchetă şi a concluzionat că dovezile privind încălcarea de care eram acuzat lipseau. Astfel, întrebarea a fost scoasă de pe ordinea de zi.

Cum explicaţi insistenţa comunităţii LGBT privind demiterea dvs. de la Universitate şi interzicerea publicării rezultatelor studiului?

Problema constă în faptul că în SUA drepturile minorităţilor sexuale şi lupta pentru recunoaşterea «căsătoriilor» dintre persoanele de acelaşi gen sînt subiecte extrem de sensibile. Anume de aceea toate etapele anchetei - de la activitatea mea în calitate de autor pînă la procesul de recenzie şi atragerea atenţiei în presă – toate aveau loc, cum s-ar zice, sub microscop. Eu am răspuns la criticile aduse studiului meu în ediţia din noiembrie a aceleiaşi publicații «Social Science Research»(2012) şi am publicat rezultatele obţinute. Toţi savanţii interesaţi din domeniu au posibilitatea să analizeze aceste rezultate şi să facă propriile concluzii. Dar datele pe care le-am publicat sînt exacte.

Totodată, este remarcabil faptul că despre acest studiu a fost scris un articol larg în «The New York Times». Această publicaţie, de asemenea, a considerat necesar să anunţe cititorii despre rezultatele obţinute de Mark Regnerus. Astfel, comunitatea mondială a obţinut aproape în premieră un studiu cu autoritate, care a făcut lumină în consecinţele tragice ale educaţiei copiilor în familiile, unde părinţii practicau relaţii homosexuale.

Andrei Gurenzai

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load