COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Date îngrijorătoare privind numărul de moldoveni mușcați de căpușe

Date îngrijorătoare privind numărul de moldoveni mușcați de căpușe

Odată cu creşterea temperaturilor, numărul persoanelor care ajung la Institutul de Urgenţă cu muşcături de căpuşe s-a dublat.

Potrivit medicilor, dacă acum o lună, pe zi ajungeau cîte cinci pacienţi, acum se înregistrează peste 20 de adresări zilnice. Specialiştii explică acest lucru prin faptul că temperaturile din această perioadă sînt favorabile pentru căpuşe.

Medicul epidemiolog din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Victoria Slivinschi, susţine că, pentru a preveni agăţarea căpuşelor este necesar a evita mediile în care acestea vieţuiesc şi a folosi îmbrăcăminte de culori deschise, cu mîneci lungi.


Victoria Slivinschi menţionează totodată că adresarea precoce la medic este primordială, deoarece căpuşele sînt purtătoare ale unor boli periculoase. Cea mai răspîndită este boala Borelioză, care se manifestă printr-o erupţie roşie extinsă, circulară, iar simptomele sînt asemănătoare gripei.

Potrivit datelor ANSP, numărul persoanelor infectate cu această boală este în creştere. Dacă în anul 2017 au fost înregistrate 113 cazuri, atunci anul trecut, cifra a ajuns la 197.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load