AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Data primei ședințe de judecată, în dosarul Stoianoglo, pe capătul de acuzare, ajuns recent în instanță

15 dec. 2021,, 14:05   Societate
2072 1

Prima ședință de judecată în dosarul pe unul dintre capetele de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, va avea loc în data de 27 decembrie. Judecătorul care va examina dosarul în care Stoianoglo este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu este Petru Păun, de la Judecătoria Centru, scrie tv8.md

În data de 13 decembrie, Procuratura a anunțat că dosarul pe capătul de acuzare cu pricina, a ajuns pe masa judecătorilor. Lui Alexandr Stoianoglo și fostei sale subalterne, ex-șefa Secției resurse umane a Procuraturii Generale, i se incriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscînd că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, cunoscînd că în conformitate cu prevederile legale în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației de concediere a procurorilor care demisionează, intenționat a acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei, prin ce a prejudiciat bugetul Procuraturii.

Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general la începutul lunii octombrie, atunci cînd a fost reținut, fiind învinuit pe cinci capete de acuzare. Recent, magistrații l-au eliberat din arest la domiciliu și l-au plasat sub control judiciar.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав