Criza energetică stiri: 1753
Cutremure stiri: 298
Eurovision stiri: 417

Dansul popular moldovenesc, prezentat cu mîndrie în Grecia

27 sep. 2022,, 18:06   Societate
1197 0

Recent, în Grecia a avut loc festivalul internațional „Greece 's Hope International”, în cadrul căruia au participat mai multe colective artistice model din Germania, Uzbekistan, Bulgaria, Letonia, Polonia, Armenia, Grecia, Moldova etc.

Acest festival a avut scopul de a descoperi noi talente în diasporă și a promova cultura țărilor participante.

Republica Moldova a fost reprezentată cu mîndrie de către membrii diasporei noastre din Grecia, artiști amatori ai ansamblului de dansuri populare ,,Dansul Neamului”, coregraf Igor Sprincean și ai corului ,,Dor de Doină”, conducător Dina Izbisciuc, care face parte din cadrul Asociației moldo-elenă ,,Orfeu”.

Ambele colective s-au remarcat prin portul național deosebit și prestație scenică extraordinară, obținînd locuri de frunte. Alături de conaționalii noștri au fost și reprezentanții ambasadei noastre din Republica Elenă, care i-au susținut în tot acest parcurs.

"Ne bucură faptul că conaționalii noștri, indiferent în ce parte a lumii i-a dus soarta, nu-și uită rădăcinile și prin intermediul acestor evenimente culturale promovează cu atîta dăruire frumosul tangibil care îi unește, le aduce mîngîiere, scurtează distanța și face ca dorul de patrie un pic să se diminueze", se arată în comunicatul Biroului Relații cu Diaspora.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий