Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Damir și Cojocaru rămîn în arest preventiv

1 oct. 2021,, 11:00   Societate
1842

Președintele Asociației FEA, Dorin Damir, și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru rămîn în arest preventiv pentru încă 30 de zile, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Măsura a fost prelungită prin hotărîrea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Totodată, fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, rămîne în arest la domiciliu și are în continuare interdicție de părăsire a localității, potrivit hotărîrii judecătorești, informează Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Astăzi urmează să fie examinată cauza în fond, la aceeași instanță de judecată.

Cei trei sînt învinuiți într-un dosar privind o serie de angajări fictive în cadrul Inspectoratului General al Poliției, în perioada guvernării Partidului Democrat, condus atunci de oligarhul Vlad Plahotniuc. Astfel, Dorin Damir, care este și finul de cununie al lui Plahotniuc, fusese angajat în mod ilegal în așa-numita ”Direcției numărul 5” a Inspectoratului Național de Investigații - o unitate specială a MAI ce avea competențe improprii activității polițienești, precum verificarea jurnaliștilor și a angajaților misiunilor diplomatice, precum și avizarea candidaților la funcțiile de judecători, după cum a informat anterior procuratura.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав