COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7929

Damir, rămîne în arest

13 sep. 2021,, 20:53   Societate
1421 0

Noi detalii în dosarul angajărilor fictive în cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP). Președintele FEA, Dorin Damir rămîne în arest, la Penitenciarul 13. Despre aceasta a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a respins ca nefondat recursul avocatului acestuia și a menținut hotărîrea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care în privința învinuitului continuă să fie aplicat arestul preventiv, la solicitarea procurorilor, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Menționăm că și în cazul fostului șef al IGP, Alexandru Pînzari, vizat în acest dosar, magistrații au menținut decizia primei instanțe. Pînzari rămîne în arest la domiciliu.

Dorin Damir a fost reținut în data de 5 iulie în dosarul fostei Direcții nr. 5 a IGP, cu privire la angajarea sa în calitate de agent sub acoperire. De asemenea, au fost reținuți șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Mai tîrziu, în același dosar a fost reținut și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari. Pînzari a fost transferat în arest la domiciliu, după 30 de zile de arest la Penitenciarul 13.


Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sînt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X