COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Damir, rămîne în arest

13 sep. 20:53   Societate
1314 0

Noi detalii în dosarul angajărilor fictive în cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP). Președintele FEA, Dorin Damir rămîne în arest, la Penitenciarul 13. Despre aceasta a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a respins ca nefondat recursul avocatului acestuia și a menținut hotărîrea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care în privința învinuitului continuă să fie aplicat arestul preventiv, la solicitarea procurorilor, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Menționăm că și în cazul fostului șef al IGP, Alexandru Pînzari, vizat în acest dosar, magistrații au menținut decizia primei instanțe. Pînzari rămîne în arest la domiciliu.

Dorin Damir a fost reținut în data de 5 iulie în dosarul fostei Direcții nr. 5 a IGP, cu privire la angajarea sa în calitate de agent sub acoperire. De asemenea, au fost reținuți șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Mai tîrziu, în același dosar a fost reținut și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari. Pînzari a fost transferat în arest la domiciliu, după 30 de zile de arest la Penitenciarul 13.


Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sînt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X