AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Damir, Pînzari și Cojocaru, în fața magistraților: O nouă ședință de judecată are loc astăzi

16 noi. 2021,, 15:28   Societate
1801 0

O nouă ședință de judecată în dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții numărul 5 are loc astăzi, 16 octombrie la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

În acest dosar, sînt cercetați pentru abuz de putere fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, președintele FEA, Dorin Damir, care este și finul de cununie al fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Pe 24 septembrie curent, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cu suportul operativ al ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate, a finalizat urmărirea penală și a expediat spre examinare în instanța de judecată dosarul penal.

Prima ședință de judecată care urma să aibă loc la Buiucani, în 29 septembrie, în cadrul dosarului angajărilor fictive la Inspectoratul General al Poliției a fost amînată, după ce, Vitalie Stratan, președintele interimar al Judecătoriei Chișinău, a decis ca această cauză să fie examinată de un complet format din trei judecători. Astfel, ședința programată pentru 29 septembrie a fost amînată pentru 30 septembrie, aceeași oră, dar a fost, la fel, amînată.

Inculpaților le sînt incriminate cinci capete de acuzare, exprimate prin „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”. Pentru cele incriminate, lege penală prevede pedeapsa variază de la 2 la 12 ani închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав