X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3723

Dabija: Din iunie la aeroport se va aplica o taxă revizuită

3 iun. 15:30   Societate
4569 0

Taxa de 9 euro, percepută de la fiecare călător pe Aeroportul Internațional Chișinău, urmează să fie micșorată. Procesul de revizuire în scădere a acestei taxe este pe ultima sută de metri, iar Guvernul va adopta o hotărîre în acest sens. Taxa revizuită va fi aplicată din luna iunie.

Vorbind în podcastul Europei Libere „În esență…”, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a spus: „da, am făcut calcule economice care justifică necesitatea reducerii acestei taxe de modernizare, care, sperăm noi, [în consecință] va atrage mai mulți operatori low-cost.”

Ministrul a precizat că noua taxa va fi aplicată din iunie, fără a numi însă o dată exactă și fără a spune cu cît va fi redusă taxa, transmite bani.md.

În prezent, taxele de la Aeroportul Chișinău per pasager se ridică la 25 de euro, care include și taxa de 9 euro, care a fost mărul discordiei și condiția companiilor low-cost ca să vină în Republica Moldova.

Taxele aeroportuare mari împiedică operatorii low-cost din UE să vină în Republica Moldova. Or, în țările vecine operatorii low-cost operează curse spre diferite destinații la prețuri care variază între 15 – 30 de euro. RyanAir a avut mai multe tentative de a veni în Republica Moldova, dar a refuzat din cauza taxelor mari.

3
3
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?