Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3716

Dabija anunță că reabilitarea Aeroportului Mărculești rămîne valabilă

3 iun. 13:00   Societate
2116 0

Autoritățile nu au renunțat la planul de reabilitare a aeroportului de la Marculești. Acum un an ex-ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat că în viitorul apropiat va fi funcțional.

Lilia Dabija actuala ministră a Infrastructurii susține că planul de relansare a aeroportului rămîne valabil. Dînsa spune ca tergiversarea relansării se datorează provocărilor cu care s-a confruntat Republica Moldova. „Este vorba de criza energetică unde am fost implicați toți”, transmite bani.md.

„Este spre definitivare un concept al necesităților de reabilitare în speranța că vom asigura cetățenilor din nordul țării infrastructura aeroportuară necesară. Vom prezenta Guvernului nota de concept, iar după ce vom avea girul Guvernului vom identifica banii pentru reabilitare”, a punctat Dabija într-un podcast al Europei Libere, însă a evitat să spună despre ce sumă a investițiilor este vorba.

Potrivit calculelor, după cum spunea anterior fostul șef de la Agenția de Investiții, Marin Ciobanu, investiția necesară pentru a transforma Mărculeștiul într-un hub logistic bine echipat și căutat este estimată la 75 de milioane de euro. Un raport este pregătit pentru astfel de investiții, deoarece, afirmă Ciobanu, vede un potențial mare pentru dezvoltarea acestui proiect în Moldova.

Аеrороrtul Internațional Mărculești а fost fоndаt în аnul 2004, în baza unității militare din Mărculești și аrе о suprafață de 265 de hectare. Întreprinderea include două componente: Aeroportul Internațional Mărculești și Zona Economică Liberă. În anul 2018, Aeroportul a fost transferat din subordinea Ministerului Apărării, în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

2
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?