X 
Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

"Cutremurător": La Chișinău a avut loc proiecția filmului "VARVARA"

19 mai. 16:45   Societate
2137 0

Reprezentanții industriei cinematrografice au participat la prima proiecție a noului lungmetraj „VARVARA”, în regia lui Anatol Durbală.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cinematograf din Chișinău, unde au fost prezenți regizori, jurnaliști, activiști și alți formatori de opinie, reacțiile cărora nu s-au lăsat mult așteptate, transmite realitatea.md.

„Este un film cutremurător, asta cred că este cel mai bun cuvînt, eu chiar și acum tremur. Este cutremurător prin faptul că vezi viața reală. Tu o știi, tu o trăiești, dar o vezi pe ecran. Vă spun că m-a ținut de suflet tot filmul. Îți arată cît de fericiți suntem noi, cît de mari alegeri putem face, că avem un coridor întreg de alegeri”, a spus ultramaratonistul Iulian Bercu.

Scenariul filmului cuprinde istoria lui Sașa, un instalator care își face meseria cinstit și refuză să trăiască după regulile unei societăți infectate de corupție. Nașterea prematură a fiicei, care suferă de o anomalie de dezvoltare, îl provoacă să se confrunte cu dublele standarde ale unei lumi decăzute.

„Eu am plîns cu Sașa, pentru că eu sunt Sașa, sper și cred că noi suntem mulți oameni așa ca Sașa. Foarte bun filmul, este diferit de Carbon, nu m-am așteptat să se termine așa de rapid, eu voiam continuare”, zice managera de comunicare Elena Știubei.


Printre invitați au fost și mai mulți specialiști din domeniu, precum regizorul filmului „Carbon” Ion Borș, Leo Zbancă și producătorul Alex Bred.

„Regia, sunetul, montajul, culoarea – totul este la nivel. Este un film care m-a emoționat, m-a pus pe gînduri, chiar stăteam tot filmul și mă gîndeam la multe lucruri. Filmul ridică niște probleme sau, mai bine spus, niște conflicte de valori, care sunt foarte interesante de studiat în profunzime. Asta este un film în care trebuie să te gîndești de ce în societatea noastră aceste valori se bat cap în cap?” spune Leo Zbancă.

„Un film despre oamenii ale căror principii morale sunt mai valoroase decît regulile pe care le scrie societatea. Cred că multora le va fi interesant, pentru că sunt situații pe care noi toți le-am întîmpinat, este un film despre viața noastră. Filmul este de calitate înaltă, sunt bucuros că cinematografia autohtonă renaște”, susține producătorul Alex Bred.

Lungmetrajul „VARVARA”, în regia lui Anatol Durbală, a fost realizat de către echipa de producție a filmului „Carbon”. Din distribuție fac parte peste 30 de actori, precum Igor Caras, Tudor Țurcan, Olga Anghelici, Constantin Haret, Sergiu Voloc și mulți alții. Filmările au avut loc în perioada 2021-2022 și au durat 42 de zile.

Filmul „VARVARA” va fi lansat în luna iunie, iar ziua și locația premierei naționale va fi anunțată pe pagina oficială a filmului.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?