Cutremur în apropiere de Moldova

Cutremur în apropiere de Moldova

Pămîntul s-a cutremurat în seara zilei de miercuri. Seismul puternic a avut loc în România, în apropiere de granița cu Republica Moldova.


Potrivit primelor estimări ale Institutului Național de Fizica Pămîntului (INFP) din România, magnitudinea cutremurului care a avut loc la ora 22:34 a fost de 4,2 grade pe scara Richter. Apoi, specialiștii au revizuit magnitudinea pînă la 4 grade.


Epicentrul seismului produs la adîncimea de 150 de kilometri se află în zona seismică Vrancea din țara vecină, scrie știri.md.


Potrivit cercetătorilor, deși magnitudinea a fost mare, intensitatea cutremurului a fost de 2 grade pe scara Mercalli, ceea ce presupune că seismul se simte de puține persoane, în special de cele ce se găsesc la etajele superioare ale clădirilor.


Un seism similar s-a produs pe 18 mai. Cutremurul a avut magnitudinea de 4,2, dar, la fel, intensitate mică.


Cel mai mare cutremur din acest an produs în zona Vrancea a fost în 9 ianuarie, avînd magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău. 


Anul trecut, trei seisme cu magnitudinea de peste 4,5 grade pe scara Richter s-au înregistrat în zona Vrancea, cel mai puternic avînd 5,8 grade, produs pe 28 octombrie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load