Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Cum vor activa posturile vamale terestre în perioada Summitului CPE

29 mai. 18:15   Societate
2899 0

Serviciul Vamal informează că, în perioada desfășurării Summitului Comunității Politice Europene, toate posturile vamale de frontieră terestre vor activa în regim ordinar.

În acest sens, Serviciul Vamal recomandă călătorilor să prezinte înțelegere, dar și să diversifice alegerea punctelor de trecere/posturilor vamale, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele, transmite Știri.md.

În ajutor vine aplicația de pe pagina Serviciului Vamal „Traficul online în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, deoarece au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Totodată, pentru persoanele care intenționează să traverseze prin posturile vamale de frontieră, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), unde acestea pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?