COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Cum va fi vremea în weekend

15 oct. 16:46   Societate
1623 0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prognozat pentru acest sfîrşit de săptămînă vreme rece, însoţită de cer înnorat şi ploi de scurtă durată, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Conform meteorologilor, sîmbătă, 16 octombrie, se aşteaptă valori termice încadrate între 10-15 grade Celsius, ziua, şi 4-9 grade, noaptea. Mîine se prevede cer închis, cu ploi pe întreg teritoriul ţării.

Aceleaşi temperaturi sînt prognozate şi pentru duminică, numai că fără precipitaţii. Tendinţele meteorologice din weekend se menţin şi luni, 18 octombrie, însă de marţi vremea se va încălzi, astfel încît joi şi vineri, 21-22 octombrie, termometrele vor indica maxime de 23 de grade Celsius.

Ieri, creştinii ortodocşi de rit vechi au sărbătorit Acoperămîntul Maicii Domnului. Conform calendarului popular, această sărbătoare creştină anunţă începutul anotimpului rece. Se spune că „acum se acoperă pămîntul cu zăpadă, iar fetele aspiră să primească şi ele un acoperămînt pe cap, ca semn al trecerii la statutul de femeie măritată, or, toamna e cunoscută şi ca sezonul nunţilor”. “Acoperămîntul este, în realitate, perioada în care Natura (aspectul feminin şi concret al Divinului) se retrage în adîncuri, pentru a începe acolo, într-o totală ocultaţie, pregătirea alchimică a vieţii ce va reveni în primăvară”, se afirmă în mai multe surse.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X