X 
Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Cum va fi stabilit prețul de vînzare-cumpărare a terenurilor de construcție

2 feb. 13:45   Societate
2327 0

Prețul de vînzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. Un proiect de lege în acest sens a fost votat, astăzi, de deputați în a doua lectură.

Conform documentului, coeficienții care vor fi aplicați la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decît cele din municipiul Chișinău, vor fi: 0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

În opinia autorilor inițiativei legislative, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, proiectul își propune încurajarea agenților economici să investească mai mult și în localitățile mici, să stimuleze economia și afacerile în mediu rural, dar și să asigure funcționalitatea raportul de evaluare a terenului.

Proiectul de modificare a anexei la Legea privind prețul normativ și modul de vînzare-cumpărare a pămîntului a fost adoptat cu 67 de voturi ale deputaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?