Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 301
Eurovision stiri: 412

Cum va fi asigurată siguranța circulației trenului Chișinău-Kiev

5 noi. 2022,, 04:50   Societate
2782 0

Siguranța pasagerilor trenului Kiev-Chișinău, lansat pe 5 noiembrie 2022, va fi asigurată datorită unui complex de măsuri și acțiuni.

Despre acest lucru a anunțat șeful Serviciului de călători al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată a Moldovei", Constantin Pavlov, comentînd lansarea viitoare a circulației trenului nr 351/352 Kiev-Chișinău, al companiei "Ukrzaliznytsia", transmite Noi.md .

"Siguranța pasagerilor este prioritatea noastră. Și aici trebuie să menționăm contribuția lucrătorilor feroviari ucraineni care au reușit nu numai să păstreze, ci și să crească numărul de trenuri internaționale în perioada operațiunilor militare. La Calea ferată ucraineană sînt întreprinse o serie întreagă de măsuri și acțiuni pentru a asigura siguranța pasagerilor în situații de urgență (alertă aeriană, bombardament, lipsă de energie electrică etc.). O dovadă a muncii bine coordonate a lucrătorilor feroviari în situații de urgență este stabilitatea funcționării și minimizarea întîrzierilor trenurilor de călători pe teritoriul Ucrainei. În același timp, din cauza imposibilității, din cauza operațiunilor militare, a planificării rutelor pe termen lung, vînzarea biletelor se va face cu cel mult 15 zile înainte de plecarea trenului", a subliniat Constantin Pavlov.

Referindu-se la planurile pentru viitorul apropiat în ceea ce privește extinderea geografiei rutelor de călători ale Căii Ferate moldovenești, el a menționat că astfel de planuri sînt elaborate sub conducerea directorului general al întreprinderii de stat "CFM", Oleg Tofilat.

"Mai mult, acestea nu sunt planuri pe termen scurt pentru lunile următoare, ci planuri pe termen lung care acoperă întreaga gamă de activități de transport - de la reînnoirea vagoanelor de pasageri pînă la tracțiune și infrastructură. Domnul Tofilat a declarat în repetate rînduri că transportul de pasageri este fața drumului nostru, care trebuie păstrat și dezvoltat. Principalul e să fie pace pe pămînt, ceea ce ne va permite să ne punem în aplicare planurile", a spus șeful Serviciului de călători al Întreprinderii de Stat "Calea Ferată a Moldovei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий