Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Cum va fi asigurat accesul la medicamente compensate, în perioada carantinei

28 mar. 2020,, 10:30   Societate
2241 0

Starea de urgență instituită în țară și aplicarea regimului de carantină, pe fondalul pericolului de infectare cu coronavirus, pune într-o situație dificilă categoriile social-vulnerabile ale populației: vîrstnicii, pensionarii, persoane cu dizabilități.

În condițiile în care, recent autoritățile au înăsprit măsurile de carantină, împunînd restricția pentru persoanele cu vîrsta mai mare de 63 de a părăsi domiciliul fără un motiv întemeiat, ne-am interesat la Ministerul Sănătății cum, în aceste condiții, beneficiarii vor fi asigurați cu medicamente compensate.

Cea mai simplă modalitate de a cere suplinirea stocului de medicamente este prin intermediul medicului de familie. Persoanele în etate pot solicita la telefon medicului de sector medicamentele necesare, care ulterior pot fi aduse la domiciliu de rude, asistentul social sau de voluntari.

„Medicul de familie își cunoaște foarte bine acești pacienți, prin urmare nu e nevoie de niciun act prin care să fie împuternicită o persoană terță - să aducă medicamentul. Nu este niciun impediment pentru ca medicamentele să fie livrate la domiciliu de către rude sau asistent social, astfel încît benficiarii să nu fie nevoiți să iasă din case”, au relatat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Autoritățile recomandă insistent persoanelor de peste 63 de ani să rămînă acasă și să nu iasă în locuri publice, în lipsa unui motiv întemeiat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий