Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Cum va activa Curtea de Apel Chișinău pînă pe 15 ianuarie

30 noi. 2020,, 15:17   Societate
3480 0

De astăzi și pînă în data de 15 ianuarie 2021, Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către președintele instanței, Vladislav Clima.

Prin urmare, pentru perioada menționată a fost stabilit regim special de muncă, iar la serviciu va veni doar personalul strict necesar și personalul a cărui activitate necesită prezența obligatorie. Pe durata programului de muncă se va respecta distanța socială, se vor utiliza mănuși și măști de protecție, transmite bizlaw.md.

În cazul angajaților care vor avea posibilitate să muncească de acasă, aceștia vor trebui să prezinte o dare de seamă în privința muncii efectuate de la distanță.

Pînă în data de 15 ianuarie 2021, accesul persoanelor străine în incinta Curții de Apel Chișinău va fi interzis . În cazul persoanelor care au calitatea de participant pe cauze penale, civile, administrative, vor putea depune cereri, demersuri etc., doar prin poștă, e-mail, fax și telefon. În cazuri excepționale, actele de procedură, cererile și demersurile vor putea fi depuse în bir. 5 (Secția relații publice), doar cu permisiunea prealabilă a persoanei responsabile de primirea lor, cît și cu respectarea condițiilor de prevenire a răspîndirii infecției COVID-19.

Totuși, prin derogare de la prevederile dispoziției, va fi permis accesul în sălile de judecată doar procurorilor, avocaților și altor participanți pe cauze privind mandatele de arest, măsurile speciale de investigație, măsurile asiguratorii, pe cauze penale în ordine de apel și recurs în cadrul cărora sînt persoane arestate, pe cauzele în cadrul cărora a fost admisă cererea privind accelerarea procedurii de examinare a cauzei și cauzele contravenționale ce vizează încălcarea Hotărîrii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.


La fel, în măsura posibilităților, persoanele aflate în detenție vor fi audiate prin sistemul de videoconferință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий