Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Cum și de ce reprezentanții ONG-urilor au devenit un guvern tenebru în Moldova. Opinie

11 oct. 2021,, 14:30   Societate
2876 0

Ani de zile, în Moldova a fost construit un sistem al societății civile finanțat din străinătate, care a fost un fel de guvern din umbră al țării, iar apoi acești oameni din organizații neguvernamentale au venit la putere. O situație similară a fost observată în Ucraina și România și ea a fost cauzată de sărăcia poporului.

Această opinie a fost exprimată de către comentatorul politic Oleg Kosîh, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit lui, problema-cheie a Republicii Moldova a fost că a avut loc o schimbare în conștiința maselor, deoarece organizațiile non-guvernamentale, care ocupă o anumită nișă în orice societate și se ocupă de la ajutarea persoanelor în vîrstă, protejarea animalelor fără stăpîn pînă la sădirea copacilor și protecția drepturilor omului, în țara noastră ele au înlocuit un întreg segment și au devenit mai autoritare decît instituțiile de stat ale puterii.

"Atrageți atenția. Vorbește tocmai Procurorul General. Și ce vedem practic peste o jumătate de oră? Într-un anumit segment al mass-media și chiar în acea societate civilă, prin utilizarea unor epitete derogatorii și prin utilizarea cuvintelor "pretinsa anchetare a Procurorului General", este subminată însăși esența a ceea ce a spus el. Și aceasta nu este ultima persoană din Moldova care a transmis un mesaj factual foarte clar. Și practic peste două ore de atac masiv de informații, toate acestea au fost distruse", a menționat Oleg Kosîh.

"Nu contează dacă este Stoianoglo, Pușcașu sau altcineva. Aceasta este funcția de Procuror General, o persoană care se află printre cele cinci persoane care guvernează Republica Moldova. Ea este foarte autoritară și întotdeauna, indiferent de numele său, ea vorbește în numele Republicii Moldova. Iar unii reprezentanți ai ONG-urilor care, în general, sînt departe de a înțelege esența vieții practice, activitatea agențiilor de stat, pur și simplu nivelează totul numai datorită faptului că au reușit pe parcursul a mai multor decenii să creeze impresia că știu totul, sînt autoritari, oferă o evaluare de experți", spus expertul.


El a menționat că tendința venirii la putere a oamenilor din ONG-uri poate fi observată în Ucraina, România și alte țări.

"S-a întîmplat din cauza sărăciei noastre. Cînd omul este sărac, el nu are timp să citească cărți, să se educe, să tragă concluzii. Toată energia sa vitală este îndreptată spre obținerea unei bucăți de pîine zilnică. Și cînd vede că un tînăr reprezentant al unui ONG, fără prea multă experiență de viață, poartă pantofi lustruiți, o cravată și vorbește cu neologisme foarte frumoase, o jumătate din care o persoană simplă nu le înțelege, el se gîndește: "Doamne, ce om inteligent!" Pentru mulți acest lucru devine un exemplu, în special pentru mințile tinere, imature. Sînt cu toții ca niște papagali, acționează și gîndesc la fel. Și este greu să discuți acolo. Există o absență directă a unei relații cauză-efect", a subliniat Oleg Kosîh.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав