Cum se poate lupta cu puful de plop

Cum se poate lupta cu puful de plop

Plopul din familia salciei este o specie lemnoasă foarte valoroasă, utilizată pe larg în silvicultură și construcții.

Denumirea latină a plopului – populos – înseamnă „popor”. Este un copac ce crește mereu lîngă om. El era plantat lîngă piețe și în locurile adunărilor populare.

Plopul este un campion la creștere, de aceea și elimină mai mult oxigen. Acest arbore elimină de două ori mai mult oxigen decît stejarul și de trei ori mai mult decît teiul. Iar un hectar de Plopi produce de 40 de ori mai mult oxigen decît aceeași suprafață plantată cu conifere. Plopii absorb gălăgia, elimină o cantitate mare de fitoncide – substanțe ce ucid sau inhibă creșterea bacteriilor, ciupercilor microscopice, protozoarelor. Plopul nu se teme de nimic – nici de gaze, nici de fum, nici de praf. Pe parcursul verii, un copac matur poate curăța aerul de 20-30 kg, iar potrivit unor date, chiar de 50 kg de praf și cenușă. Iar cîtă răcoare oferă el pe timp de arșiță, nemaivorbind despre aspectul lor decorativ. Iar cel mai important lucru este că plantarea acestor arbori este ieftină.

Mai multe detalii la acest subiect citiți în materialul: "Cum se poate lupta cu puful de Plop" din compartimentul "Analitică". 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load