Cum se "coc" dronele în Moldova

30 iul. 11:00   Societate
4322 0

În timpul procesului de producție a dronelor din Moldova, acestea sînt puse în matrițe speciale și coapte într-un cuptor pînă sînt gata toate.

Despre aceasta au povestit pentru Noi.md membrele unei echipe de tineri ingineri specializați în proiectarea și producerea dronelor, Cristina și Daniela, în cadrul proiectelor "Nicăieri nu-i ca acasă".

Ele au menționat că echipei îi ia aproape o lună pentru a produce o dronă, deoarece foarte mult depinde de procesele chimice.

"Avem matrițe, le umplem, după care punem toate matrițele și le coacem în cuptor, și tot așa pînă cînd totul este gata", au subliniat fetele.

Potrivit acestora, dronele create sînt drone civile care sînt folosite în scopuri civile, cum ar fi agricultura, dar sînt exportate și în țări europene.


Cristina și Daniela au arătat precursorul tuturor mașinilor zburătoare care există deja și vor mai exista, acesta fiind executat din sticlă.

"Asta este materia pentru forme, matrițe. Acesta este carbonat, avem sticlă. Astea sînt matrițele pentru formele noi. Ele trebuie să meargă la vopsit, după care noi punem toată materia primă și toate merg la cuptor. Aici avem o matriță care este făcută pentru un nou avion. Aceasta este matrița care va intra în cuptor. Este deja pregătită. Următorul pas este să scoatem tot aerul din matriță și apoi intră în cuptor pentru o vreme, după care o scoatem și obținem rezultatul. Acest lucru durează de obicei 24 de ore", au subliniat interlocutoarele.

6
2
1
3
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?