COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum se circulă la această oră pe drumurile naţionale din Moldova

Cum se circulă la această oră pe drumurile naţionale din Moldova

Pe parcursul nopţii în unele zone din ţară s-au înregistrat precipitaţii, însă drumurile naţionale sînt practicabile şi „monitorizate în permanenţă.

Anunţul a fost făcut de Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

„Pe parcursul nopții trecute, în nordul şi centrul ţării, au căzut precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în sud - precipitații sub formă de ploaie, formîndu-se pe alocuri ghețuș. Toate sectoarele periculoase sînt monitorizate în permanență de către administratorii locali ai drumurilor și se intervine după necesitate”, indică surse de la Administraţia de Stat a Drumurilor din Republica Moldova.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, circulația pe drumurile naționale fiind asigurată.

Angajaţii instituţiei recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.


La, fel şi salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător sezonului şi cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să aibă lopată, nisip, nişte haine calde, o pătură şi rezerve de apă. De asemenea, se recomandă ca persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență la Serviciul 112.

  Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


  Știrile partenerilor noștri
  loading...
  Mai multe

  Sondaj Toate

  load