X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Cum șahul poate schimba lumea copilului tău

24 aug. 2021,, 17:00   Societate
3106 0

Lumea minunată a șahului oferă posibilitatea fiecăruia om de a se dezvolta multilateral. Gîndirea, atenția, imaginiația și creativitatea sîntcele mai importante calități pe care le dezvoltă acest joc.

Luptele care au loc pe tabla de șah creează condițiile necesare jucătorilor de a găsi cele mai bune soluții care i-ar ajuta să devină învingători. Invetat cu cîteva sute de ani în urmă șahul a prins popularitate iar astăzi milioane de oameni de pe întraga planetă sîntpasionați de acest joc. Șahul poate fi practicat de la o vîrstă fragedă ajutînd atît copiii cît și adulții să se concetreze, să de-a dovadă de răbdare și să-și formeze deprinderi analitice. Gari Kasparov, Magnus Carlsen, Anatoli Karpov sînt cîteva nume mondiale care au reușit să devină o legendă a jocului de șah, să impresioneze și să fie un exemplu pentru mulți jucători.

Conform portalului sputnik.md în Republica Moldova sîntpeste 3000 de șahiști de performață care participă la turneele naționale și internaționale, ceea ce denotă că șahul este un joc îndrăgit și destul practicat la noi în țară. Mulți probabil și-au pus întrebarea cît de accesibil este acest joc pentru copii. În unele instituții de învățămîn șahul este predat ciclului primar ca disciplină opțională, însă din păcate nu toate școlile dispun de aceste ore. Potrivit informației publicate pe pagina Ministerului Educației Culturii și Cercetării obiectivele principale pe care și le propune Ministerul în colaborare cu Federația Națională de Șah sîntintroducerea șahului ca disciplină opțională pentru ciclul primar, instruirea cadrelor didactice care ar putea preda jocul copiilor și organizarea compețiilor care ar valorifica potențialul de joc al acestora.

De asemenea în Republica Moldova sîntmai multe instituții neguvernamentale care oferă cursuri de șah copiilor de orice vîrstă. O problemă cu care se confruntă oamenii care practică șahul în Republica Moldova este numărul mic de turnee și competiții atît pentru copii cît și pentru adulți astfel acesta este un impediment pentru dezvoltarea spiritului competitiv. În pofida acestui fapt șahul rîmîne un joc ce cucerește inimile a mii de oameni din țară care au reușit să obțină succese remarcabile la nivel național și internațional printre aceștia se numără Baltag Iulian, Macovei Andrei, Iordachescu Viorel și alții. Astfel Republica Moldova se poate mîndri cu șahiști de talie internațională care au reușit să ia locuri de frunte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав