X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 424

Cum să protejăm valorile spirituale și morale?

3 feb. 2022,, 16:00   Societate
1913 1

Ministerul Culturii din Rusia a formulat sarcinile și obiectivele politicii de stat pentru păstrarea și consolidarea valorilor spirituale și morale tradiționale. Proiectul de decret prezidențial corespunzător a fost publicat pe portalul federal al proiectelor actelor juridice normative.

Documentul a fost pregătit pentru a alinia legislația la strategia de securitate națională semnată de șeful statului la 2 iulie. Proiectul reglementează acțiunile Cabinetului de Miniștri împotriva impunerii "ideologiei distructive", pentru a păstra valorile tradiționale și pentru a proteja limba rusă de limbajul obscen, pentru a asigura"poziția morală de lider a Rusiei în relațiile internaționale ca păstrător al valorilor universale tradiționale".

Potrivit autorilor documentului, o amenințare la adresa valorilor tradiționale reprezintă activitatea organizațiilor extremiste și teroriste, acțiunile Statelor Unite și ale aliaților săi, corporațiilor transnaționale și ONG-urilor străine.

Impactul ideologic și psihologic asupra rușilor duce la implantarea unui "sistem de idei și valori străin și distructiv, inclusiv cultul egoismului, permisivității, imoralității, negarea idealurilor patriotismului, slujirii Patriei, procreării, muncii creativă, contribuției pozitive a Rusiei la istoria și cultura mondială", ceea ce contravine intereselor naționale, se spune în textul proiectului.

Consecințele acestui fapt, potrivit Ministerului Culturii, pot fi "slăbirea poporului rus", "formarea unei atitudini negative față de serviciul militar și activitatea statului în general", precum și "introducerea unor stereotipuri antisociale de comportament, răspîndirea unui stil de viață imoral, permisivitatea și violența, creșterea consumului de alcool și droguri".

Sarcina ministerului statului este să lucreze cu memoria istorică, să consolideze unitatea civică și valorile tradiționale ale familiei. Documentul propune sprijinirea organizațiilor religioase care se ocupă de valorile familiei, să creeze ordine de stat pentru proiecte în domeniul cercetării istorice, culturii și artei și să protejeze populația "de influența informațională-psihologică externă”.
Proiectul presupune, de asemenea, dezvoltarea unui sistem de indicatori ai eficacității politicii de stat în domeniul valorilor tradiționale.

Acțiunea inițiativei se va aplica organelor de stat, cetățenilor Federației Ruse, organizațiilor non-comerciale, autorităților federale și regionale și guvernelor locale.

Trebuie remarcat faptul că un set de sfaturi și reguli, de care ar trebui să se ghideze un moldovean în viața sa poate fi citit pe portal moldovenii.md în secțiunea "Crezul".

Redacție moldovenii.md vă propune să luați cunoștință cu el. Acest lucru vă va permite să simțiți profunzimea și înțelepciunea acestor reguli, precum și beneficiul lor necondiționat pentru cei care decid să le urmeze în procesul de dezvoltare personală.


5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий