X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1098

Cum să pregătești corect copilul pentru școală

26 aug. 04:30   Societate
1020 0

Pregătirea pentru clasa I este întotdeauna interesantă atît pentru copii, cît și pentru adulți. Mulți părinți se grăbesc să învețe viitorul elev de clasă întîi să citească și să socoată, să scrie litere și să rezolve exerciții. Cum trebuie pregătit, de fapt, un viitor elev de clasa întîi?

În primul rînd, copilul trebuie dezvoltat fizic. Încă din copilărie, cultivați la copil dragostea pentru sport și educație fizică. Găsiți timp pentru activități sportive cu copii acasă și pe stradă. Înscrieți copilul la diferite secții sportive: înot, gimnastică, arte marțiale, dans. Lăsați-l pe el să aleagă ceea ce îi place cu adevărat. Acest lucru îl va învăța pe copil să fie disciplinat.

Al doilea factor important este dezvoltarea psihologică a copilului. Chiar și un copil calm și încrezător în exterior îi poate fi greu să se adapteze la mediul școlar. De aceea, este important să învățați copiii cum să facă față acestei noi etape din viață. Principalul lucru este să învățați copilul să-și controleze emoțiile. Capacitatea de a controla emoțiile, cum ar fi furia sau supărarea, va proteja copilul de acțiuni sau cuvinte greșite. Explicați copilului că există multe probleme, dar, în ciuda acestui fapt, trebuie să gîndească pozitiv.

Antrenați atenția și concentrarea copilului, învațați-l să termine întotdeauna ceea ce a început. Dați-i sarcini care pot fi finalizate într-o jumătate de oră. Alegeți nu numai lucrurile preferate, ci și cele pe care copilul le-ar putea refuza. Dacă ați reușit să vă concentrați asupra sarcinii cel puțin 20 de minute și să o aduceți la bun sfîrșit – înseamnă că ați reuțit.

Educați la copil responsabilitatea și voința, învățați-l să viseze, să-și stabilească scopuri și să le atingă, în ciuda greutăților. Dați copilului dumneavoastră sarcini adulte. Lăsați-l să aibă propria sa listă de sarcini de făcut prin casa: udarea florilor sau ștergerea prafului, plimbarea sau hrănirea animalului de companie.


Dezvoltați copilul intelectual. Copilul va învăța la școală să citească, să scrie, să numere și să rezolve probleme matematice simple. Cel mai valoros lucru este ce pot face părinții pentru copiii lor - să-i învețe să gîndească corect, să analizeze informațiile și să vadă principalul lucru. Iar pentru aceasta, dezvoltați în copil interesul cognitiv, vorbirea și capacitatea de a comunica, dezvoltați-i gîndirea logică.

Pentru a atinge obiectivul, părinții trebuie să-i dea copilului zilnic sarcini neobișnuite și probleme de logică. Beneficiul suplimentar al acestui fapt este că copilul va dezvolta simțul perseverenței și obiceiul de a aduce munca începută pînă la sfîrșit.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав