COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Cum s-au distrat moldovenii de Ziua Națională a Vinului

4 oct. 10:19   Societate
1252 0

Ziua Națională a Vinului, sărbătorită tradițional în primul weekend al lunii octombrie în Piața Marii Adunări Naționale, a fost marcată pentru al doilea an consecutiv doar în cramele din țară.

Autoritățile de la Chișinău au luat această decizie din cauza creșterii de numărului de infectări cu noul coronavirus. La o cramă din Orhei, oaspeții au avut posibilitatea să guste din berbec la proțap, mîncare tradițională, să bea vin şi să facă excursii, notează Noi.md cu referire la publika.md.

„Avem un meniu mai special în restaurant. La fel, organizăm excursii gratuite pentru toţi vizitatorii. Excursii gratuite atît la producere, atît în sala cu baricuri, pe teritoriu.”, a declarat Andrian Digolean, directorul comercial al vinăriei.

În contextul pandemiei de COVID-19, administratorii au fost obligați să asigure respectarea normelor de protecție împotriva noului coronavirus. Astfel, toate excursiile în cadrul vinăriilor au avut loc cu participarea unui număr redus de oaspeți, iar accesul în majoritatea localurilor s-a făcut doar în baza rezervărilor.

„Împreună cu soția, fiica și fiul deci noi undeva cu o săptămînă înainte am programat această excursie, în această zi să venim încoace cu familia.”


La sărbătoare au venit și turiști străini.

„Am planificat acum cîteva săptămîni să venim aici pentru Ziua Vinului. Venim din Chile. Ieri am fost la două vinării. Astăzi o vizităm pe aceasta. Am descoperit o varietate mare de vinuri și combinații. sîntem surprinși.”, a menționat Peter bravo, turist.

Vizitatorii au putut participa și la un mini-maraton.

„Este o competiție, o alergare din vinăria de la marginea Orheiului, pe malul rîului Răut 14 kilometri şi revenirea înapoi.”, a precizat Iulian Bercu, organizator competiție.

„Combinăm plăcutul cu utilul. După ce facem un pic de mișcare, sport, deja putem să savurăm tot și un pic de vin, moderat.”

Oamenii au avut posibilitatea să dea la teasc și să guste tulburelul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X