TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Festivalului Vinului Moldovenesc de la Minsk? (FOTO)

Cum s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Festivalului Vinului Moldovenesc de la Minsk? (FOTO)

Cea de-a treia ediție a Festivalului Vinului Moldovenesc din Belarus, organizat de Ambasada Moldovei și Comitetul Executiv al orașului Minsk, la inițiativa președintelui Moldovei, Igor Dodon, s-a desfășurat cu succes, transmite Noi.md.

Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, ca și în anii precedenți, interesul pentru această sărbătoare a fost foarte mare. La cea de-a treia ediție a Festivalului Vinului Moldovenesc în Belarus, 18 companii vinicole au prezentat cele mai bune vinuri din Moldova. Noutatea festivalului de anul acesta a fost faptul că vizitatori au putut degusta totul și au cumpărat ceea ce le-a plăcut.


„În acest an noi am invitat și artiști beloruși la sărbătoarea noastră, care au interpretat minunat lucrările autorilor moldoveni, Ion Suruceanu, Sofia Rotaru, Constantin Moscovici. În mod tradițional, s-a format o coadă la mămăligă, care a fost pregătită chiar acolo, la foc. Multe aplauze au primit și artiștii noștri populari din diaspora moldovenească care și-au demonstrat pentru a cîta oară măiestria excelentă și devotamentul sincer față de Patrie. Au muncit bine și agențiile noastre de turism, vînzînd multe foi turistice belarușilor și chiar au adunat un autobuz întreg de doritori de a merge în Chișinău de Ziua Națională a Vinului. Zeci de mii de locuitori din Minsk și oaspeții ai orașului au putut admira cultura moldovenească, gusta din vinul moldovenesc și din bucatele tradiționale, pregătite cu pricepere de gospodinele noastre. Mulțumim organizatorilor, participanților, artiștilor, mulțumiri speciale diasporei moldovenești pentru participarea și activitatea lor în pregătirea festivalului. Ne pregătim pentru următoarele evenimente!”, a scris ambasadorul Moldovei în Belarus pe pagina sa de socializare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load