Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Cum puteți ajunge în Rusia din Moldova cu avionul?

20 mai. 10:17 (reactualizat 21 mai. 03:04)   Societate
7155

În condițiile actuale, zborurile directe din Moldova spre Rusia sînt imposibile, dar puteți ajunge în Federația Rusă pe cale aeriană, tranzit prin țări terțe cu care Federația Rusă a păstrat legătura aeriană.

În special, după cum a aflat portalul Noi.md, pentru a ajunge în Rusia cu avionul, cetățenii moldoveni pot pleca din Moldova sau România mai întîi în Turcia, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Belarus sau alte țări, iar de acolo pot zbura spre Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe ale Rusiei.

Este evident că un astfel de traseu va fi lung, dificil și costisitor. În același timp, pentru cei care călătoresc în Rusia rămîne valabilă prezența unui test PCR pentru coronavirus. În special, pasagerii trebuie să prezinte la check-in un rezultat negativ al testului PCR efectuat în ultimele 48 de ore înainte de zbor, afișat în aplicația mobilă "Călătoresc fără COVID-19", indiferent dacă dețin certificat de vaccinare.

Reamintim că spațiul aerian al Moldovei a fost închis din 24 februarie 2022 după izbucnirea conflictului militar din Ucraina. Totodată, din 21 martie, o parte din spațiul aerian a fost redeschis pentru zborurile din România.

La aeroport pasagerilor li se va cere să completeze un formular.

5

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав