Cum putem evita apariția mucegaiului în locuințe

Cum putem evita apariția mucegaiului în locuințe

Expunerea îndelungată la sporii de mucegai provoacă efecte grave prin producerea alergiilor, agravarea astmului, dar şi alterarea stării psihice (depresii), notează NOI.md

Serviciul de Supraveghere de Stat al municipiului Chişinău vine cu recomandări pentru a evita apariţia umezelei şi a mucegaiurilor în locuinţe.
 
  • Pentru menţinerea umidităţii în parametrii stabiliţi şi preîntîmpinarea apariţiei mucegaiului, în primul rînd este necesară igienizarea, aerisirea locunţelor de cel puţin trei ori în zi, mai ales în timpul iernii, cînd pereţii exteriori sînt mai reci decît în interior, fapt care favorizează apariţia condensului, a umezelei şi a mucegaiului.
  • Camera de baie se aeriseşte de fiecare dată după efectuarea duşului.
  • Bucătăriile se dotează cu sisteme de ventilare. Se schimbă periodic filtrele aparatelor de aer condiţionat, se aerisesc încăperile prin deschiderea geamului, apoi se închid etanş, pentru a evita formarea umezelei.
  • Nu se acoperă gurile sistemelor de ventilare şi nu se recomandă prepararea bucatelor în bucătării lipsite de sistem de ventilare prin aspiraţie.
  • Gestionarii locuinţelor, ai imobilelor trebuie să fie conştienţi de necesitatea de exploatare şi reparare corectă a clădirilor pentru a evita apariţia umezelei.
  • În cazul cînd în locuinţă au apărut primele semne de mucegai, este necesar de a prelucra şi a curăţa aceste zone cu produse chimice antimucegai. Produsele respective se vor utiliza în conformitate cu indicaţiile din instrucţiuni. Nu se recomandă înlăturarea mucegaiurilor înainte de prelucrarea respectivă pentru a nu răspîndi sporii în aer.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load