Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Cum putem ajuta păsările migratoare pe timp de iarnă

7 apr. 20:01   Societate
1941 0

Ninsorile din ultimele zile din nordul și sudul Republicii Moldova au pus păsările migratoare în fața unui eveniment provocator, iar oaspeții îndrăgiți precum cocostîrcii s-au pomenit în situația de a-și vedea cuiburile inundate de zăpadă.

În acest context, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii vine cu următoarele recomandări către cetățeni pentru a ajuta păsările:

  • Putem oferi pește sau resturi de pește, carne crudă sau alte alimente proteice
  • Nu oferim pîine, produse de patiserie sau alte alimente pe bază de aluat!
  • Dacă avem suspiciuni că păsările îngheață în cuib, putem pune straturi de fîn pentru a ajuta la izolarea păsărilor de frig. Totuși acest pas este riscant deoarece s-ar putea să nu fiți tolerat în apropierea cuibului sau să speriați păsările și să le determinați să se îndepărteze de voi.
  • Deși cel mai important episod de ninsoare pare să se fi încheiat, probabil că vremea rece va persista în zilele următoare. Ornitologii susțin că dacă păsările vor avea resurse de hrană disponibile, cu ajutorul cărora să-și fabrice căldură corporală, atunci nimic nu amenință supraviețuirea lor.

Potrivit sursei, deși fizic pot rezista la frig, omăt, și gheață, această specie poate fi pusă în dificultate în momentul cînd va începe să-și vineze prada firească pentru acest sezon. În eventualitatea în care temperaturile reci și ninsorile abundente vor continua, cocostîrcii vor găsi hrană în condiții tot mai dificile, iar indivizii mai extenuați sau care au un strat adipos mai subțire vor fi în pericol.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?