X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum poți vopsi ouăle folosind ce ai în bucătărie

27 apr. 2019,, 14:15   Societate
4167 0

Varza roşie, spanacul sau cafeaua sînt doar cîteva din alimentele care ne pot ajuta să colorăm ouăle în mod natural. Iar pentru a vă asigura că acestea vor prinde culoare, fierbeţi-le în apă cu oţet.

Oţetul are rolul de a fixa mai bine culoarea în coajă. Acesta se adaugă şi în apa în care se vopsesc ouăle, fiind sufiecientă o lingură la fiecare ceaşcă de apă colorată.

Pentru obţinerea culorii dorite folosiţi următoarele ingrediente:

Mov: fierbeţi varză roşie şi adăugaţi ouăle în substanţa rezultată.

Verde: adăugaţi o ceaşcă de spanac, urzici sau cîteva linguri de spirulină în apă.


Roşu: puteţi obţine o frumoasă nuanţă de roşu adăugînd suc de rodii, frunze de ceapă roşie sau sfeclă.

Galben/portocaliu: adăugaţi cîteva linguri de turmeric, foi de ceapă galbenă sau şofran în apa ajunsă la punctul de fierbere.

Maro: o cană de cafea tare, în care adăugăm o lingură de oţet.

Pune cîte 2-3 ouă fierte în boluri şi acoperă-le cu lichidul obţinut, apoi ţine-le la frigider pînă obţii culoarea dorită, între 2 şi 12 ore. Pentru a le da un luciu frumos, le poţi freca, ulterior, după ce se usucă bine, cu puţin ulei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?