COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2828
Puterea stiri: 6301
Coronavirus stiri: 7250

Cum pot intra cetățenii Republicii Moldova în Ucraina în contextul pandemiei (VIDEO)

17 mai. 17:20   Societate
1320 0

În perioada pandemiei, cetățenilor moldoveni nu le este ușor să călătorească în Ucraina, mai ales prin teritoriul nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene, dar acest lucru este posibil.

Despre experiența sa de călătorie în Ucraina și traversarea a două frontiere, dintre care una - transnistreană, care oficial nu există, a povestit jurnalista Elena Levițkaia-Pahomova într-o istorie din categoria "testat pe tine însuți", în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune", informează Noi.md.

Jurnalista a plecat în Ucraina în timpul recentelor sărbători de Paști. În același timp, ea nu a mers pe traseul obișnuit pentru mulți locuitori ai Chișinăului - spre Odessa, prin sudul Moldovei și spre orașul Razdelnaya, de aceea calea ei a fost prin nerecunoscuta PMR.

"O perioadă lungă de timp, acest lucru era imposibil de făcut, iar acum a apărut o astfel de oportunitate. Dar sarcina nu era doar de a intra în regiune - în Transnistria și Ucraina, dar și de a ieși de acolo, avînd în vedere includerea mea în listă bine-cunoscutului site ucrainean "Миротворец", a spus Elena Levițkaia-Pahomova.

Ea a spus că în timpul călătoriei cu mașina, în afară de documentele obișnuite pentru astfel de excursii: "carte verde", pașaport tehnic, permis de conducere, pașaport, ea a luat și un test negativ pentru COVID-19 (care costă 800 de lei într-o clinică privată) și asigurare medicală pentru Ucraina, în caz de o posibilă infecție cu COVID-19.


Jurnalista a descris și a arătat în detaliu etapele călătoriei sale și trecerea frontierei, observînd că totul a mers bine, fără probleme.

Ea a amintit că mulți cetățeni moldoveni obișnuiau să meargă la Odessa doar pentru un weekend, dar acum acest lucru este o adevărată aventură.
Elena Levițkaia-Pahomova și-a exprimat speranța că în curînd vom reveni la o viață normală și vom putea călători peste hotare mai ușor, doar aratînd pașaportul și asigurarea mașinii.

Trebuie menționat faptul că la întoarcerea în Moldova, cetățenii țării noastre trebuie să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus, efectuat nu mai devreme de 72 de ore pentru a evita autoizolarea de 14 zile.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽