Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cum poate un film să unească o țară dezbinată

3 dec. 2022,, 13:00   Societate
2923 0

Din cauza limbii sau a altor factori, societatea noastră a fost cam din toate timpurile una dezbinată. Ceea ce ne-a unit de fiecare dată a fost cultura. Filmul „Carbon”, lansat la începutul lunii octombrie, ne-a făcut să uităm de principii și ne-a transformat în oameni egali.

Într-un interviu oferit portalului de știri Noi.md, eroul principal al filmului fenomen, Dumitru Roman, a recunoscut că acest film ne-a unit, fiecare regăsindu-se în povestea „Carbon”.

„Toți sîntem frați. Mama mea e din Transnistria, dar din tinerețe locuiește în Chișinău. Fratele mamei locuiește în Dubăsari și sînt sigur că practic fiecare familie are o rudă în Transnistria. Mulți au venit la film să vadă cum a fost reflectată situația din 1992 și am primit niște aprecieri de la cei care locuiesc în Transnistria, spunîndu-ne că filmul e foarte bun. Ei văzuseră niște știri precum că noi, în film, ne-am bate de joc de situația care a fost atunci apoi ne-au spus că și-au dat seama că nu e chiar așa. Și nu au spus-o cei de 20 de ani, dar cei care au trăit perioada aia și, privind filmul, au retrăit acele momente și au spus că așa și era”, mărturisește actorul.

„Nu poți fi maestru la vioară sau maestru în scenaristică sau în dansuri, dar important e să-ți placă asta și cumva să o asimilezi așa cum îți reușește și cei care au acel potențial de a asimila arta, presupun că au cît de cît înțelepciune și un grad de inteligență mai avansat și această inteligență eclipsează invidia - ceea ce ne încurcă nouă”, mai spune Dumitru Roman.

Întregul interviu cu personajul principal al filmului „Carbon”, Dumitru Roman, îl puteți vedea și citi AICI.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?