TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum poate fi documentat un accident rutier fără implicarea poliției

Cum poate fi documentat un accident rutier fără implicarea poliției

Un accident rutier crează un blocaj de deplasare pentru alți participanți la trafic, mai ales dacă are loc în orele de vîrf, iar cei implicați primesc „mulțumirea” celorlalți pentru că au fost prinși în ambuteiaje.


Pentru a evita ca zeci de şoferi să aştepte deblocarea traficului, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește conducătorilor auto că din 8 septembrie curent, a intrat în vigoare procedura simplificată, binevolă de documentare a accidentelor rutiere.


Această nouă procedură prevede lipsa de implicare a poliției și poate fi aplicată pentru toate accidentele rutiere survenite pe teritoriul Republicii Moldova, în urma cărora au rezultat doar daune materiale nesemnificative în mărime maximă de 10 000 lei și în care au fost implicate două autovehicule.


Tot ce trebuie în cazul unui astfel de accident rutier este:


- ambii conducători auto implicați în accident trebuie să dispună de asigurare RCA;
- să dețină un formular de „#constatareamiabilădeaccident” care poate fi obținut de șoferi la compania de asigurări la care a fost asigurat autovehiculul;
- conducătorii auto implicați în accident vor completa şi vor semna formularul „constatare amiabilă de accident”; cel care recunoaște că se face vinovat de accident rutier va fixa în formular;
- formularul va fi prezentat asigurătorului în termen de 2 zile lucrătoare de la data producerii accidentului rutier;
- nu veți fi obligați să vă prezintați pentru documentarea accidentului rutier la poliție, astfel fiind scutiți de amendă și puncte de penalizare.


Procedura de „constatare amiabilă a accidentului” este comodă, aduce beneficii atît persoanelor afectate de accident, cît și celolarlți participanți la trafic prin faptul că diminuează din incomoditățile create de un accident rutier, spun cei de la INP.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load