X 
Cazul Șor stiri: 599

Cum obținem cetățenia rusă în mod simplificat

19 iun. 2018,, 14:45   Societate
8747 1

Este posibilă obținerea cetățeniei ruse după căsătoria cu un cetățean al Rusiei?

În conformitate cu cea de-a doua parte a articolului 14 a Legii Federale din 31 mai 2002 № 62-FZ „Cu privire la cetățenia Federației Ruse“ cetățeanul străin căsătorit cu un cetățean al Rusiei şi care locuiește timp de cel puțin trei ani pe teritoriul Rusiei are dreptul de a depune cerere de solicitare a cetățeniei în mod simplificat.

Pe teritoriul Rusiei problemele legate de examinarea cererilor pentru cetățenia Federației Ruse se ocupă diviziunile teritoriale ale Direcției Principale pentru Migrație a Ministerului de Interne al Rusiei.

Pe teritoriul Republicii Moldova examinarea cererilor de obținere a cetățeniei Federației Ruse este efectuată de către Ambasada FR în Moldova.

Vă reamintim că, dacă aveți întrebări legate de anumite situații-problemă, ne puteți scrie pe adresa de email intreaba@noi.md, iar noi vom căuta răspunsuri la ele cerînd sfaturile specialiștilor în domeniul respectiv.


Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările arzătoare parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?