COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum își pot recupera moldovenii banii pentru vacanțele anulate

Cum își pot recupera moldovenii banii pentru vacanțele anulate

Soluțiile pentru sprijinirea operatorilor economici din turism, afectaţi de pandemia de COVID-19, a fost subiectul discuției dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, și reprezentanții Asociației Naționale a Agenților de Turism din Moldova, Agenției de Investiții, Ministerului Justiției și Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor.

În cadrul unei conferințe video, una din problemele stringente enunțate de agențiile turistice este rambursarea banilor pentru contractele semnate până la 17 martie 2020, prin care clientul urma să folosească produsul turistic în sezonul estival 2020. Banii încasați de către organizator au fost deja transferați prestatorilor de servicii din străinătate, transmite Știri.md.

Astfel, Sergiu Railean a menționat că situația dramatică din acest sector afectează nu doar operatorii, dar și turiștii.


„Criza pandemică a lovit puternic nu doar în agențiile turistice din țara noastră, dar și în toată industria la nivel mondial. Am analizat propunerile venite din partea agențiilor de turism, măsurile pe care le-au adoptat alte țări în situație similară, dar și interesele turiștilor de a-și recupera banii sau de a-și reprograma vacanțele. În această situație este important să ajutăm afacerile să supraviețuiască, dar și cetățenii noștri să fie asigurați”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii.

Printre măsurile evocate au fost instituirea unui moratoriu pentru restituirea plăților către clienții care anulează călătoriile în baza contractelor încheiate până la 17 martie 2020 și permiterea operatorului turistic de a rambursa banii într-un termen de până la 31 martie 2021, rambursarea eșalonată a pachetului turistic și emiterea voucherelor de vacanță flotante, cu o valabilitate până la 31 decembrie 2021.

Totodată, Sergiu Railean, a menționat că propunerile vor fi incluse într-un document, elaborat de minister și vor fi propuse spre examinare Comisiei pentru Situații Excepționale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load