COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 598  INFECTAȚI 428 934 (+5366)   TRATAȚI 376 491     DECESE 10 600(+16)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 562
Coronavirus stiri: 7955

Cum funcționează legea evreiască și care este motivul antisemitismului? (VIDEO)

18 oct. 2021,, 13:45   Societate
2087 0

Rabinul șef al Chișinăului, Shimshon Daniel Izakson, într-un interviu cu canalul YouTube "Не надо бла-бла", a spus cum poți deveni un rabin, de ce este nevoie de religie și ce trebuie de făcut pentru a eradica antisemitismul, transmite Noi.md.

El a explicat ce este un rabinul este și cum să devii un rabin, ceea înseamnă tribunal rabinic și ce funcțiile are, cum funcționează în practicălegea iudaică, de ce oamenii de afaceri apeleze la rabini, de ce evreii ar trebui să se adreseze într-o instanța evreiască și nu într-una civilă, ce materii sînt studiate la școala evreiască religioasă Yeshiva, ce concurență există între cei care doresc să devină rabin.

De asemenea, Shimshon Daniel Izakson, a răspuns la astfel de întrebări importante precum de ce este necesară religia, și ceea înseamnă iudaismul și care este legătura sa cu știința, care este diferența între curentele religioase ale iudaismului, cum sunt liderii religioși evrei, de ce evreii sînt antreprenori de succes, ceea înseamnă Sabbat și învățătura mistică Cabbala.

Principalul rabin al Chișinăului a mai spus, printre altele, de ce Isus Hristos nu era mulțumit de iudaism, de ce în iudaism nu există o imagine a unui dumnezeu și dacă în iudaism există conceptul de "iad" .

El a vorbit despre evreimea din Moldova, cauzele antisemitismului și măsurile care trebuie luate pentru eradicarea antisemitismului.
Shimshon Daniel Izakson a dezvăluit ce înseamnă "înțelepciunea evreiască" și "fericirea evreiască" și a explicat de ce în tradiția evreiască există atît de mult umor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X