X 

Cum este judecat omul de afaceri Tudor Ceaicovschi

25 sep. 11:00   Societate
2612 0

După șase ședințe amînate sau contramandate, unul dintre cele mai longevive dosare din justiția moldovenească, cel al omului de afaceri Tudor Ceaicovschi, inculpat în dosarul licitațiilor trucate din medicină, nu arată semne de revigorare.

Deși se află pe rolul instanței din 2015, săptămîna trecută, reprezentantul Ministerului Sănătății a solicitat timp suplimentar pentru a-și formula poziția și a pregăti documente la pretențiile înaintate de partea apărării. Următoarea ședință este planificată pentru 2 octombrie.

Dosarul licitațiilor trucate în medicină a fost trimis în judecată la mijlocul lunii noiembrie 2015. Printre cele 30 de persoane învinuite este şi fostul ministru al Sănătăţii, Andrei Usatîi, persoane cu funcţii de răspundere în domeniul ocrotirii sănătăţii, precum şi Tudor Ceaicovschi, reprezentantul celui mai mare importator de dispozitive medicale din ţară​.

Inculpaţii erau acuzaţi de depăşirea atribuţiilor de serviciu, neglijenţă, corupere activă, escrocherie, eschivare de la plata taxelor vamale şi fals în declaraţii, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Dosarul a fost pornit pe 8 aprilie 2015. În iunie 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Guvernul R. Moldova să-i acorde 10 mii de euro cu titlu de prejudiciu moral și 4000 de euro cu titlu de costuri și cheltuieli lui Tudor Ceaicovschi. Curtea a constatat încălcarea a două articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului: tratament inuman şi degradant al persoanei aflată în detenție și durata nemotivată a arestului preventiv.

4
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?