COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum decurge restaurarea clădirii Muzeului Național de Artă?

Cum decurge restaurarea clădirii Muzeului Național de Artă?

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării însoțit de secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a efectuat o vizită de lucru la Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM), transmite Noi.md.

Potrivit ministerului, oficialii au discutat cu directorul Muzeului Național de Artă a Moldovei, Tudor Zbârnea despre stadiul lucrărilor de restaurare a edificiului, obiectivele propuse pentru anul 2020 și proiectele pe care le implementează instituția. De asemenea, ei au vizitat și spațiile de depozitare a lucrărilor de artă.

Ministrul Corneliu Popovici a subliniat faptul că existența unui management eficient al instituției face posibil ca aceste lucrări de renovare să fie executate calitativ și în termen, astfel încît banii alocați din bugetul de stat să fie valorificați integral.


Potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru restaurarea edificiului MNAM a fost alocată suma de 17 mln. lei și 2 mln. lei pentru restaurarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din or. Căușeni, filială a Muzeului Național de Artă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load