COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2914
Puterea stiri: 6747

Cum cetățenii Republicii Moldova se pot odihni în această vară în Bulgaria

20 mai. 11:34 (reactualizat 22 mai. 07:01)   Societate
10396 0

În condițiile actuale dificile de existență a diferitor restricții și interdicții impuse la nivel global în legătură cu pandemia de coronavirus, cetățenii moldoveni au oportunități bune de a se odihni în această vară în Bulgaria, care rămîne una dintre puținele țări deschise pentru turiștii moldoveni.

Trebuie menționat faptul că cetățenii moldoveni cu pașapoarte biometrice nu au nevoie de viză pentru a călători în Bulgaria.

În plus, din cauza pandemiei de COVID-19 în curs de desfășurare, cetățenii Republicii Moldova pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria la prezentarea unuia dintre următoarele documente:

1. Rezultat negativ al testului PCR efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară

2. Un rezultat negativ al unui test la antigeni efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în Bulgaria.


3. Un rezultat pozitiv al testului PCR sau antigen pentru persoanele care au suportat COVID-19 în perioada cu 15-180 de zile de la data intrării.
4. Documentul privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu oricare dintre următoarele vaccinuri: Pfizer-Biontech, Astra Zeneca, SK Bioscience, Moderna, Janssen, Covishield, Sinopharm, Sinovac, Sputnik V. Este necesar ca după ultima doză administrată să treacă 14 zile.

La tranzitarea teritoriului României, cetățenilor Republicii Moldova li se recomandă să dețină o asigurare medicală, precum și un document care să confirme existența unei rezervări în Bulgaria. În cazul în care grănicerii români vor refuza să permită vreunui cetățean moldovean să intre pe teritoriul lor, trebuie solicitat un document oficial de refuz. În cazul apariției unor dificultăți în tranzitare, se recomandă informarea în timp util a autorităților competente din Republica Moldova. Trebuie remarcat faptul că există mult mai puține problemele în grupurile organizate de turiști decît în călătoriile individuale cu scopuri turistice în Bulgaria.

Pentru intrarea în Bulgaria cu transport terestru sunt disponibile următoarele puncte vamale: "Durankulak"; "Ruse"; "Aerogara Burgas"; "Aerogara Varna"; "Aerogara Plovdiv"; "Aerogara Sofia" (Terminalul 1 și Terminalul 2); "Portul Burgas"; "Portul Varna"; "Vidin"; "Vrashka chuka"; "Gyueshevo"; "Ilinden"; " Kalotina"; "Kapitan Andreevo"; "Kapitan Petko vojvoda"; "Kulata"; "Lesovo"; "Makaza"; "Malko Tyrnovo"; "Oreahovo" și " Somovit-Nikopol".

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽