COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum au fost cheltuiți banii pentru reconstruția Curții Medievale Lăpușna

Cum au fost cheltuiți banii pentru reconstruția Curții Medievale Lăpușna

Organizația ”Scutul Moldovenesc” cere Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să investigheze cum au fost gestionați banii alocați pentru construcția complexului turistic „Curtea Domnească” din satul Lăpușna, Hîncești.

Deși, lucrările au început în august 2014, valoarea totală a proiectului fiind de 694,3 mii de euro, în prezent acestea au fost abandonate, iar construcția nu a fost finalizată. ONG-ul sugerează că fosta guvernare a recurs la scheme de spălare de bani.

„Astăzi se poate observa cu ochiul liber cît de irațional au fost cheltuiți acești bani, sumă cu care conform calculelor specialiștilor se pot construi de la zero trei astfel de edificii. Organizația ”Scutul Moldovenesc” intervine cu un apel către Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție de a se auseziza pe marginea acestui caz și de a analiza cum au fost cheltuiți acești bani.


De ce nu au fost respectate cele mai elementare normative de construcție, unde este hidroizolarea și cimentul din beton?”, se menționează în apelul semnat de organizația ”Scutul Moldovenesc”.

Menționăm că proiectul de reabilitare a Curții medievale Lăpușna pentru vizite turistice (History-Tour)” este finanțat de Uniunea Europeană prin programul de cooperare România-Ucraina-Republica Moldova. Valoarea totală a proiectului este de 694,3 mii de euro.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load