COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum arătau școlile moldovenești în timpul URSS: imagini rare

Cum arătau școlile moldovenești în timpul URSS: imagini rare

Astăzi, populația Moldovei are multe obiecţii faţă de sistemul de învăţămînt actual din ţară. Și nu e de mirare, or școlile se închid, se introduc discipline greu de înţeles, orele de studii sînt reduse și chiar sînt anulate temele pentru acasă.

Pe de altă parte, presiunea asupra copiilor este în creştere continuă datorită adăugării de material nou, care, potrivit experților, este necesar pentru instruire în lumea modernă.

Adesea putem auzi precum că, pe vremuri, învăţmîntul în Moldova era mult mai calitativ, mai obiectiv, mai corect din punctul de vedere al evaluării și distribuirii materialelor.


Sînt corecte sau nu astfel de declaraţii – la acest subiect putem discuta zile în şir. Imaginile de mai jos îi vor ajuta pe elevii sovietici de cîndva să-şi amintească, iar generaţia în creştere – să afle despre modul în care copiii din Moldova studiau cîndva, cînd era o chestie de prestigiu pentru familie să-şi dea copilul la o şcoală de muzică, cînd învățămîntul estetic primar era considerat necesar pentru dezvoltarea spirituală, cînd chiar exista şcoala de miliţie pentru copii, unde băieții erau deprinşi cu autodisciplina și cu datoria față de societate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load