Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3725

Cum arată zona de odihnă de la Vadul lui Vodă după reamenajare

31 mai. 19:30   Societate
2573 0

Faleza din zona de odihnă de la Vadul lui Vodă își schimbă aspectul.

Datorită unui proiect implementat de Primăria Chișinău, aceasta va deveni mai confortabilă și atractivă pentru turiști, transmite zugo.md.

În perimetrul falezei este amenajat un complex sportiv, care include terenuri de baschet, de volei și badminton, tenis de masă, workout, zona cu mese de șah.

De-a lungul falezei au fost instalate mai multe terenuri de joacă pentru copii. De asemenea, pentru a asigura confortul turiștilor se prevede instalarea mobilierului urban.

Potrivit Primăriei, aceste investiții sînt efectuate cu titlu de excepție, deoarece este o zonă de interes nu doar pentru locuitorii și oaspeții municipiului Chișinău, dar pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Ea trebuie să devină nu doar un loc de odihnă, dar și de organizare a diferitor evenimente publice.


Pe parcursul anilor 2020-2023, investițiile municipale în proiectele de infrastructură din Vadul lui Vodă au depășit 14 milioane de lei. 4,6 milioane de lei au fost alocate pentru pavarea falezei, iar peste 8 milioane de lei pentru construcția trotuarului, modernizarea iluminatului public și extinderea canalizării în Parcul Nistrean.

12
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?