COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum arată primul izolator reparat, fiind cheltuiți 5 milioane de lei (FOTO)

Cum arată primul izolator reparat, fiind cheltuiți 5 milioane de lei (FOTO)

Izolatorul de detenție provizorie (IDP) din cadrul Inspectoratului de Poliție Hîncești a fost inaugurat astăzi, 23 octombrie 2019, fiind reparat.

Izolatorul a fost modernizat și renovat prin instalarea sistemelor de monitorizare video,comunicare internă cu celula (de tip interfon), radioficare, securitate antiincendiară, sistem de protecție de valori umane, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate.

De asemenea, izolatorul a fost prevăzut cu uși din sticlă transparentă pentru persoane care suferă de anumite fobii, cum ar fi cea de spațiu închis (claustrofobie), ușile celulelor fiind construite din sticlă transparentă pentru a nu le crea disconfort psihologic.


La fel, izolatorul are sisteme moderne de control care să sprijine polițistul în realizarea misiunii de pază și protecție a deținuților,pentru solicitare de ajutor, prin declanșarea alarmei sonore prin mai multe opțiuni.

Acesta este primul izolator de detenție provizorie renovat din cele 15 planificate pentru a fi reconstruite capital pînă la finele anului 2020, în cadrul Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, finanțat de către Comisia Europeană.

La eveniment au participat Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, reprezentanți ai Procuraturii din Hîncești și ai societății civile.

Pentru renovarea edificiului s-au investit 5 milioane de lei.

Menționăm că, la începutul anului 2019, subdiviziunile Poliției au fost asigurate cu 25 autospeciale pentru transportarea deținuților.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load