X 
Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Cum arată bostanul care cîntărește aproape 600 de kilograme și unde se găsește

27 sep. 23:00   Societate
1589 0

Björn Dietrich, un profesor în vîrstă de 34 de ani din orașul Birlenbach, Germania, a început în luna aprilie să crească un dovleac pentru un concurs din Kaiserslautern, iar zilele trecute, cînd a recoltat uriașa legumă, ea cîntărea aproape 600 de kilograme.

Dietrich a povestit pentru Bild cum a crescut dovleacul gigant: "La început necesită în jur de trei-patru ore de muncă pe zi. Din iulie am început să-l ud cîte jumătate de oră - aproape 300 de litri de apă pe zi".

Bărbatul a spus că a folosit apa de ploaie pentru udarea dovleacului, el adunînd peste 20.000 de litri peste iarnă, a relatat pe 12 septembrie Frankfurter Neue Presse. Inițial, leguma a crescut în grădină, iar apoi Dietrich a construit o seră.

În zilele călduroase, dovleacul a fost protejat cu umbrele și ventilatoare. Spre finalul perioadei de creștere, potrivit lui Dietrich, dovleacul creștea cu 10-20 de kilograme în fiecare zi.

Faptul că dovleacul denumit Esmeralda este atît de mare nu se datorează doar îngrijirii. Dietrich a folosit semințe obținute de la crescător de dovleci din Passau care se numesc "Squash" din familia "Atlantic Giant".


Dietrich a recoltat dovleacul zilele trecute, în prezența familiei și a prietenilor adunați să vadă evenimentul. Dovleacul de aproape 600 de kilograme a fost ridicat cu ajutorul unei macarale și așezat într-o remorcă.

Duminică, bărbatul s-a prezentat la concursul din Kaiserslautern, iar dovleacul Esmeralda a cîștigat locul al treilea, fiind cîntărit la 588 de kilograme. Concursul a fost cîștigat de un dovleac de 653 de kilograme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав