Cum ar trebui să fie relaţia dintre medic şi pacient în ţara noastră

Cum ar trebui să fie relaţia dintre medic şi pacient în ţara noastră

Relaţia dintre pacient şi medic în ţara noastră ar trebui să ajungă la un alt nivel. Pacientul trebuie să respecte medicul, iar medicul să respecte pacientul.


De această părere este directorul Institutului Oncologic, Larisa Catrinici, potrivit căreia "pacienţii trebuie să înţeleagă că medicul nu e doar un executor al activităţilor, dar şi un om, care are şi el suferinţe şi poate că în momentul în care este la serviciu, suportă şi el o boală grea". 


"Eu cunosc foarte mulţi oameni, care cunoşteau că au maladii incurabile, dar cît le permiteau sănătatea, ei veneau la serviciu să lucreze şi acordau ajutor celor din jur, înţelegînd foarte bine că pe ei înşişi nu se puteau ajuta", a declarat Larisa Catrinici în cadrul unei emisiuni de la TVC21.


Atunci cînd pacientul se simte într-o echipă cu medicul, cînd înţelege că nimeni nu este vinovat, totul decurge bine, mai spune directorul Institutului Oncologic.


"Noi credem în succes în fiecare caz, ne străduim să scuturăm toate competenţele şi atitudinile ca să găsim cea mai bună cale de tratament şi ne dorim ca viaţa pe pămînt să fie într-adevăr o satisfacţie", mărturiseşte Larisa Catrinici.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load