Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Cum ar putea ajuta musculiţele de fructe la stoparea dezvoltării tumorilor cerebrale

26 mai. 04:30   Societate
2380 0

Oameni de ştiinţă consideră că musculiţele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relatează dpa.

Experţi de la Centrul de Excelenţă de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reuşit identificarea şi examinarea celulelor aflate în primele etape de dezvoltare folosind ca model musculiţa de fructe Drosophila.

Cercetarea ajută la înţelegerea evoluţiei glioamelor, care includ forme avansate precum glioblastomul. Glioblastomul are o rată de supravieţuire scăzută, iar tumorile cresc rapid, invadînd şi distrugînd ţesutul sănătos. Ele pot apărea la orice vîrstă, dar tind să apară mai des la vîrstnici.

Simptomele includ dureri de cap care continuă să se agraveze, greaţă şi vărsături, vedere înceţoşată sau dublă şi convulsii. Doctor Claudia Barros, care a condus o nouă cercetare publicată în EMBO Reports, a afirmat că echipa ei a descoperit procese de "pregătire" care indică modul în care tumorile se formează şi cresc.

"Cercetarea contribuie la înţelegerea modului în care tumorile pe creier s-ar putea forma şi a deschis căi pentru a găsi noi ţinte potenţiale medicamentoase către terapii noi pentru pacienţii cu gliom", a explicat ea.


"Folosind musculiţa de fructe Drosophila ca model, am reuşit să identificăm şi să examinăm celule aflate în stadiile iniţiale ale formării tumorii cerebrale în interiorul creierului.

Aceste celule au cele mai izbitoare diferenţe în ceea ce priveşte metabolismul şi peisajul echilibrului proteic în comparaţie cu cel al celulelor normale", a menţionat doctor Claudia Barros. "Mai este mult de lucru, dar aceste constatări timpurii sînt semnificative pentru că, cu mai multă investigaţie, ne-ar putea ajuta să dezvoltăm noi tratamente care vor viza celulele tumorale mai eficient şi astfel vor îmbunătăţi rezultatele pentru pacienţi", a afirmat, de asemenea, doctor Karen Noble, director la Brain Tumor Research.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?