TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum a fost calculat termenul de ispășire a pedepsei lui Filat (DOC)

Cum a fost calculat termenul de ispășire a pedepsei lui Filat (DOC)

La baza deciziei instanței de a-l elibera din detenție înainte de termen pe fostul premier Vlad Filat stau două hotărâri judecătorești anterioare, emise de asemenea de magistrații de la Judecătoria Sectorului Ciocana, prin care lui Filat i-a fost redus termenul de privațiune de libertate: o hotărâre de le 30 iulie 2019, prin care termenul i-a fost redus cu 682 de zile, și alta, de pe 28 octombrie 2019, prin care termenul a fost redus cu alte 27 de zile, în total – 709 zile, se menționează în încheierea emisă ieri de judecătorul Victor Rațoi, publicată pe site-ul Publika.md.


Potrivit calculelor magistraților, luând în considerație reducerea pedepsei, Filat a ispășit pe 8 noiembrie 2019 mai mult de 2/3 din termenul pentru care a fost condamnat și, potrivit legii, acesta poate fi eliberat condiționat. Printre condițiile impuse de instanță este și interdicția de a-și schimba domiciliul fără a anunța oamenii legii.


Decizia de eliberare a lui Filat din arest a fost luată ieri la Judecătoria Ciocana, iar astăzi a fost emisă încheierea instanței.


În luna august, pedeapsa lui Vlad Filat a fost redusă cu 685 de zile, din cauza condițiilor de detenție, în baza unei hotărâri a Curții Europene pentru Drepturile Omului.


Vlad Filat a fost condamnat în 2016, de către magistraţii Judecătoriei Buiucani, la 9 ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load